Δελτίο Τύπου για την προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Εκατονταπυλιανής στη Παροικιά, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5/10), εξέδωσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση στην πλατεία Εκατονταπυλιανής, το βράδυ της Πέμπτης, που χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή των Παριανών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, και τον παλμό, δόθηκε το στίγμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής για τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου.
Στο άνοιγμα της εκδήλωσης ξεκαθαρίστηκε πως «αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τον τόπο, για την πορεία του τα επόμενα χρόνια. Αυτό που κρίνεται είναι το εάν θα ολοκληρωθεί η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του νησιού, αν η Πάρος θα χάσει την ψυχή της ή αν θα το πάμε αλλιώς». «Η Λαϊκή Συσπείρωση θα νικήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι! Γιατί η δική τους πολιτική μήτρα γεννάει τους yesmen του κεντρικού κράτους και των συμφερόντων, η δική μας γεννάει Πελετίδηδες και οσονούπω Ροκονίδες!» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ροκονίδας ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που με τη συμμετοχή τους «επιβεβαιώνουν αυτό που εισπράττουμε από παντού, τον αέρα της νίκης». Αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πήρε το δημοτικό συμβούλιο κάτω από την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη σχολική στέγη, τις υποδομές αθλητισμού κ.α..
Αναφερόμενος στην ενιαετή θητεία της διοίκησης Κωβαίου τόνισε ότι δε μπόρεσε να δώσει λύσεις σε παλιά και νέα προβλήματα όπως η υπερδόμηση, το κυκλοφοριακό κ.α. «Το μόνο που ενδιέφερε είναι το πόσοι κατεβαίνουν στο λιμάνι της Πάρου και επαίρονταν όταν οι αφίξεις ανέβαιναν». Στην κριτική του στο συνδυασμό του Κ. Μπιζά επεσήμανε πως έχει ένα πρόγραμμα με πολλά «θα», η θητεία του όμως ως περιφερειακός σύμβουλος δείχνει ότι δε μπορεί να διεκδικήσει λύσεις για τους Παριανούς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μιλάει για στήριξη του Κέντρου Υγείας αλλά υποψήφιοι του θέλουν να βάλουν τους ιδιώτες από την πίσω πόρτα. Μιλάει για εμπορικό λιμάνι αλλά υποψήφιοι του λένε ότι είναι άχρηστο έργο.» Ξεχωριστή αναφορά έκανε στις επιθέσεις από το συνδυασμό Μπιζά με πρόσχημα την εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Πολιτισμό και καλεσμένη τη Σεμίνα Διγενή αλλά και για την υγεία του ίδιου. «Θα είμαστε εδώ είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν» απάντησε καταχειροκροτούμενος. Κάλεσε τους Παριανούς να ενώσουν τη φωνή τους με τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Κυριακή να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους για να έχουμε νέα δημοτική αρχή στις ανάγκες των πολλών.