Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά πως στις προσεχείς εκλογές η Ελλάδα πρέπει να γίνει «μπλε» με την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών που «συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Επιτέλους! Έστω λίγο πριν το νήμα του εκλογικού αγώνα για τους δήμους και τις περιφέρειες, οι μάσκες έπεσαν. Η αλήθεια λοιπόν είναι η εξής:

  • Πως οι δήμοι και οι περιφέρειες αντιμετωπίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση ως γρανάζια-φορείς των στοχεύσεών της στον αντίστοιχο χώρο ευθύνης τους. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έκαναν τα πάντα για να χάσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, δένοντάς τους όλο και πιο ασφυκτικά στην κεντρική διοίκηση.
  • Πως οι κυβερνητικές στοχεύσεις για τις οποίες μίλησε πρόσφατα ο κ. πρωθυπουργός (και για τις οποίες στις προσεχείς εκλογές αναζητούνται καλοθελητές / διεκπεραιωτές) αφορούν όλα αυτά που σήμερα ταλαιπωρούν το νησί μας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του και υπονομεύοντας το μέλλον του: την υπερδόμηση, τον υπερτουρισμό, τις λειψές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και γενικότερα την θυσία των αναγκών των πολλών στο βωμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον τόπο μας.
  • Πως στις προσεχείς εκλογές στην Πάρο οι παραπάνω στοχεύσεις εκφράζονται από 2 υποψήφιους συνδυασμούς, του κ. Κωβαίου και του κ. Μπιζά.
    Και ο μεν κ. Κωβαίος έχει «στην πράξη» αποδείξει τα τελευταία 9 χρόνια που ήταν δήμαρχος ότι υπηρετεί πιστά αυτές τις λογικές που μας έφεραν έως εδώ (οδεύοντας ολοταχώς προς ένα κακό αντίγραφο της Μυκόνου) – και γι’ αυτό έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Παριανού λαού.
    Ο δε κ. Μπιζάς έρχεται με το μανδύα του «νέου» και του «ανεξάρτητου» να φέρει από την πίσω πόρτα την ίδια πολιτική, δίνοντας έτσι πίστωση χρόνου στη συνέχισή της για άλλα 5 χρόνια. Γιατί; Μα γιατί την υιοθετεί. Γιατί την υποστήριζε απαρέγκλιτα επί 9 συναπτά έτη ως περιφερειακός σύμβουλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία υπήρξε συνυπεύθυνη και συνδημιουργός όλων αυτών που δήθεν καταδικάζει σήμερα (υποσχόμενος πως θα τα αντιμετωπίσει). Ούτε ΜΙΑ φορά ο κ. Μπιζάς δεν όρθωσε ανάστημα σε όλα αυτά που έρχονταν άνωθεν για την εμπορευματοποίηση των πάντων, για την υποβάθμιση της ζωής, των υποδομών, των υπηρεσιών, κλπ., στα νησιά μας. Ούτε ΜΙΑ φορά δεν πρόβαλε αντίσταση. Ούτε ΜΙΑ φορά δεν ψήφισε κατά.

Γι’ αυτό και εμείς μιλάμε εδώ και καιρό για 3 συνδυασμούς αλλά 2 πολιτικές: Για 2 δρόμους που ανοίγονται σήμερα ενώπιον του Παριανού λαού στο κρίσιμο σταυροδρόμι των εκλογών για τον τόπο μας.

Η σύμπραξη με τον συνδυασμό του κ. Μπιζά ορισμένων που επικαλούνται μια «προοδευτικότητα» και εμφανίζονται ως πολέμιοι μιας πολιτικής, στην οποία εν τέλει επέλεξαν να βάλουν πλάτη για να έρθει από την πίσω πόρτα, δεν είναι ούτε αρκετή ούτε ικανή ώστε τελικά να «βαπτιστεί» το κρέας ψάρι.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη ο Παριανός λαός έχει την επιλογή, έχει τη δύναμη να πραγματοποιήσει την πολυπόθητη -ελπιδοφόρα όσο και αναγκαία- αλλαγή πορείας που χρειάζεται ο τόπος μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κώστας Ροκονίδας έχουν αποδείξει με τη συνεπή, ακούραστη και ανιδιοτελή τους δράση όλα αυτά τα χρόνια ότι και θέλουν και μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάρος μας σήμερα. Πως έχουν τη γνώση αλλά και το σθένος που απαιτείται για να γίνουν οι αναγκαίες τομές, να ορθώσουν ανάστημα, να διεκδικήσουν λύσεις. Στις 8 του Οκτώβρη λοιπόν διεκδικούμε το νησί μας πίσω, αλλάζουμε πορεία και κερδίζουμε το μέλλον του! Για την πραγματική αλλαγή, με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Αναστάσης Γκίκας,
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»