Η ευθύνη της ψήφου είναι ατομική! | Της Φωτεινής Σαμαρά

240

Στην τελική ευθεία λοιπόν οι δημοτικές εκλογές… Ομιλίες, κινητικότητα, συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, προβληματισμός. Και πάντα η ίδια γνωστή τακτική που χαρακτηρίζει τις εκλογές και «διαιρεί» τους πολίτες…

Κάποιοι υποψήφιοι κατηγορούν τους άλλους υποψηφίους, για το τι θεωρούν ότι δεν έκαναν ή και δεν θα κάνουν! …ενώ ο κόσμος περιμένει να ακούσει τι θα κάνουν οι ίδιοι.

Προσωπικά επειδή με απογοητεύουν αυτές οι τακτικές αποχωρώ από αυτές τις ομιλίες. Στερούνται αξιοπρέπειας και υποβαθμίζουν την κριτική μου σκέψη και αντίληψη.

Από την άλλη… οι ζωντανές τοποθετήσεις, όπου διατυπώνονται τα σχέδια, το πρόγραμμα, η πρόθεση! Και μάλιστα χωρίς να διαβάλλουν κανέναν για να σταθούν όρθιοι.

Και εκεί λοιπόν λέμε ΝΑΙ! Λέμε ΝΑΙ σε εκπροσώπους που επιτρέπουμε με την ψήφο μας να χαράξουν το μέλλον του νησιού! Να ακουμπήσουν τις ζωές μας.

…Και έχουμε και τα social που πολλές φορές κατευθύνουν και παραπλανούν τους πολίτες, με λανθάνουσα ή εκούσια λανθάνουσα πληροφόρηση.

Οπότε οι πολίτες διερωτώνται αν άκουσαν καλά, αν κατάλαβαν σωστά και ψάχνουν να βρουν ποιος έχει δίκιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάθε ένας είναι καλό να εμπιστεύεται τα αυτιά του, τα μάτια του και την κρίση του, ώστε να μη «χάνεται» σε ότι λένε οι άλλοι.

Να μην επιτρέπει κανένας να τον χειρίζονται εκμεταλλευόμενοι οι «παράγοντες» του νησιού την ανάγκη τους και τον πόθο τους για ένα καλύτερο μέλλον στο νησί.

Η ευθύνη της ψήφου είναι ατομική!

Φωτεινή Σαμαρά,
Επιχειρηματίας, ΜΒΑ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας