Τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους εκφράζουν, μέσω ανακοίνωσης, η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Αναστάσης Γκίκας, αναφέροντας τα εξής:

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και είμαστε μαζί τους στον αγώνα για την ικανοποίησή τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή των εργαζομένων, διεκδικώντας:
– Καμιά απόλυση.
– Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.
– Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
– Οι δημοτικές αρχές και παρατάξεις να σταθούν ανεπιφύλακτα, θετικά και έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων.
Η εργασία αποτελεί θεμελιώδες, πανανθρώπινο δικαίωμα, που πρέπει να κατοχυρώνεται με εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, με αξιοπρεπείς μισθούς σε αντιστοιχία με τις σύγχρονες ανάγκες. Όχι να υπονομεύεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με άθλιες συμβάσεις και αθλιότερους μισθούς που δεν καλύπτουν καν τις βασικές ανάγκες της ζωής. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η εκμετάλλευση, που χαρακτηρίζουν το εργασιακό τοπίο σήμερα, ειδικά στους νέους εργαζόμενους, είναι  ανεπίτρεπτα και δεν ανταποκρίνονται, ούτε στις ανάγκες των ανθρώπων του μόχθου αλλά ούτε και στις δυνατότητες των σύγχρονων κοινωνιών.
Καμία ανοχή στην εργασιακή βαρβαρότητα και απανθρωπιά που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και στους δήμους».