Ανακοίνωση, σχετικά με τα ζητήματα που έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

Στην τελευταία, επεισοδιακή είναι γεγονός, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (11-4-23) θέσαμε τα παρακάτω ζητήματα:

  1. «Κατάληψη» της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου
    Ο Δήμαρχος ο οποίος δεν έχει λύσει το πρόβλημα της στέγασης της πολεοδομίας εδώ και περίπου τρία χρόνια κρύβεται πίσω από την υποβάθμιση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μετά την εγκατάσταση των υπαλλήλων της πολεοδομίας δεν υπάρχει χώρος ούτε για να κάθονται οι δημοτικοί σύμβουλοι.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την επαναφορά της αίθουσας στην προκαθορισμένη χρήση της και αναμένουμε τον Δήμαρχο να εκτελέσει την απόφαση.
  2. Στέγαση Δημοτικού Ωδείου
    Άλλο ένα κατόρθωμα της δημοτικής αρχής του Μ. Κωβαίου είναι η επί χρόνια υποβάθμιση των πολιτιστικών δομών του Δήμου μας, όπως το Δημοτικό Ωδείο και το Εικαστικό Εργαστήρι και η απόδοση απαράδεκτων χαρακτηρισμών για τους εργαζόμενους που χρόνια στήριζαν τη λειτουργία του. Τελευταία πράξη η εμμονή του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του για την μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ωδείου σε ακίνητο με προβλήματα πρόσβασης, μετακίνησης και ασφάλειας για τους μαθητές του, εμμονή που οδηγεί τους γονείς σε ένδικα μέσα για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Παρόλο που η απόφαση της μετεγκατάστασης στηρίζεται σε μη νόμιμες διαδικασίες, παρά τις αντιδράσεις των γονέων, η θέση μας για παραμονή του Ωδείου στο κτίριο της Αγ. Άννας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.
  3. Διαγωνισμός για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου
    Το θέμα αυτό το φέραμε γιατί υπάρχουν κτιριακές ανάγκες του Δήμου για τις οποίες πρέπει να αναζητηθούν λύσεις και η Δημοτική Αρχή κατά την προσφιλή της μέθοδο τις μεταθέτει ή κωφεύει κατά περίπτωση. Τέτοιες είναι η απαιτούμενη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών σε άλλο κτίριο, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση του Δημαρχείου της Αγ. Άννας, που για εργαζόμενους και επισκέπτες αποτελεί καθημερινό κίνδυνο, αφού πέραν των άλλων είναι γνωστά τα προβλήματα στατικότητας του κτιρίου. Επίσης η εύρεση ακινήτου για την στέγαση του Ειδικού Δημοτικού σχολείου. Το θέμα αναβλήθηκε λόγω μη έγκρισης του προϋπολογισμού του Δήμου ακόμα.
  4. Ονοματοδοσίες
    Προτείναμε και έγινε δεκτή η πρόταση μας για ονοματοδοσία οδών της Παροικιάς προς τιμή των συμπατριωτών μας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου και Θύμιου Μαύρη όπως και η ονομασία της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου με το όνομα του Μ. Γλέζου.