Ανακοίνωση με τίτλο «Αναχρονιστικές αντιλήψεις και τοξικότητα» εξέδωσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Δημάρχου Πάρου γίνονται αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού. Άλλο όμως αυτό και άλλο η κάλυψη με την τοποθέτηση του, ενώ έλεγε ότι δεν ήξερε, μιας πράξης κλοπής και επιδεικτικής καταστροφής με στόχο την καλλιέργεια ενός ομοφοβικού κλίματος, από γνωστούς- άγνωστους. Μιλάμε για την κλοπή και το κάψιμο rainbow σημαίας από μπαρ της Νάουσας.
«Ήξεις αφήξεις» ο Δήμαρχος έφτασε στο σημείο της κατηγοριοποίησης των φιλιών μεταξύ δυο ανθρώπων στο πλαίσιο της προσβολής της δημοσίας αιδούς (!) και μόνο που δεν μας θύμισε τον Νόμο 4000/58 περί τεντιμποϊσμού!
Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες, αντίστοιχες ομοφοβικές συμπεριφορές είδαν το φως του διαδικτύου για υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και για άλλους ότι «φάγανε, φάγανε…». Κατ’ αρχάς όποιος έχει στοιχεία ότι κάποιοι «έφαγαν» προσφεύγει στον εισαγγελέα, διαφορετικά η τακτική αυτή αποτελεί εργαλείο λαϊκισμού, αυριανισμού και έρποντος φασισμού. Θα πρέπει όμως και κάποιοι καταγγέλλοντες να αναλογιστούν παρόμοιες συμπεριφορές από μέρους τους.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια απ’ όπου και αν προέρχεται να περάσουν στην παριανή κοινωνία οι κοινωνικές διακρίσεις και οι ομοφοβικές συμπεριφορές. Καλούμε κάθε παριανή και κάθε παριανό, τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος τοξικότητας και αναχρονιστικών αντιλήψεων που πάνω σε αυτές «επωάζεται το αυγό του φιδιού».