Με δελτίο Τύπου -το οποίο υπογράφει η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Σύρου, Δήμητρα Τσιόρβα- γίνεται ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Πάρου της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)», στον χώρο του ΕΠΑΛ Πάρου, η οποία ξεκίνησε την π. Δευτέρα (16/10).

Η κ. Τσιόρβα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«H Πάρος πρωταγωνιστώντας τα τελευταία χρόνια ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, δημιουργεί σταδιακά τις κατάλληλες συνθήκες για γρήγορη και δημιουργική επαγγελματική κατάρτιση των νέων του νησιού, η οποία εξασφαλίζεται από την παροχή γνώσεων κατάλληλων να καταστήσουν τους απόφοιτους ικανούς να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Με τη λογική, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μεταλυκειακή εκπαίδευση για να υπάρχουν καταρτισμένοι πολίτες και τα νέα παιδιά να μένουν στο νησί, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Δημοσίου ΙΕΚ στο νησί, ως Τμήμα του ΔΙΕΚ Σύρου, στον χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου Πάρου.
Επίσης η Ένωση Γονέων Πάρου συνέβαλε από πλευράς της στη λειτουργία του παραπάνω Τμήματος, καθώς εισηγήθηκε για τη δημιουργία του, με την δέσμευση θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την επίτευξη του στόχου.
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) είναι καίριας σημασίας για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματική σταδιοδρομία στο νησί και ιδιαίτερα στον Τουρισμό. Οι απόφοιτοί του θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν την τέχνη της μαγειρικής και σύνθεσης μενού, στηριζόμενοι σε σύγχρονες αρχές διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό χώρο.
Ως Διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ δέχτηκα να αναλάβω τη δημιουργία του Τμήματος Πάρου έστω και από απόσταση, καθώς θεώρησα ότι στα νησιά πρέπει να υπάρχουν καταρτισμένοι συμπολίτες μας ιδιαίτερα στις υπηρεσίες του Τουρισμού που αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης.
Το εγχείρημα που αναλάβαμε είναι αρκετά δύσκολο και ίσως δημιουργήσει ορισμένες αρρυθμίες στην παγιωμένη καθημερινότητα των εμπλεκομένων σε αυτό. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι όλα τα μικρά εμπόδια θα ξεπερασθούν βασιζόμενοι στην καλή πρόθεση όλων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν στη λειτουργία του
».