Σχολιάζοντας την έγκριση από την Περιφέρεια για τη νέα μονάδα αφαλάτωσης στον Παρασπόρο και το νέο δίκτυο ύδρευσης στον Αρχίλοχο, ο πρώην δήμαρχος Πάρου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μάρκος Κωβαίος, ανέφερε:

«Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια δύο πολύ σημαντικά έργα για το μέλλον του νησιού μας. Μια νέα μονάδα αφαλάτωσης στον Παρασπόρο καθώς και το νέο δίκτυο ύδρευσης μήκους 27,5 χιλιομέτρων στον Αρχίλοχο.
Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση και είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα ακόμη μεγάλο έργο που σχεδιάσαμε και προτείναμε, μια προσπάθεια ετών που κάναμε ως Δημοτική Αρχή, εγκρίθηκε και προχωρά. Ξεκινήσαμε με την μελέτη το 2021 -ως συνέχεια των προηγούμενων έργων αφαλάτωσης- και φτάσαμε το 2023 να υποβάλλουμε το αίτημα για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια, το οποίο και εγκρίθηκε εχτές λόγω της αρτιότητας του φακέλου.
Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί παραδώσαμε ίσως την καλύτερη δημοτική Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Αιγαίο, μια εταιρία που προσφέρει εδώ και χρόνια πολύτιμο έργο που αναγνωρίζουν όλοι
».