Ένα νέο πρόγραμμα «πράσινων» ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών που εργάζονται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, έρχεται στις Κυκλάδες, με το Cyclades Preservation Fund να αποτελεί τον τοπικό πρεσβευτή της πρωτοβουλίας.

Το Cyclades Preservation Fund ενώνει τις δυνάμεις του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mexoxo και την INCO για να φέρει στα κυκλαδίτικα νησιά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες» (Green Digital Skills) που έχει σχεδιαστεί και προσφέρεται από την INCO Academy.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, και τα πεδία που καλύπτονται σε αυτό περιλαμβάνουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας, τρόπους να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων, αρχές και πρακτικές «πράσινου» σχεδιασμού για ψηφιακά έργα, προτάσεις σταδιοδρομίας σε «πράσινα» ψηφιακά επαγγέλματα και καλλιέργεια δεξιοτήτων για μία επιτυχή «πράσινη» επαγγελματική πορεία στον κλάδο της Πληροφορικής.

Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται διαδικτυακά και ασύγχρονα και διατίθεται σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων ελληνικά και αγγλικά), θα δοθεί προτεραιότητα εγγραφής σε γυναίκες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης που μπορούν να αξιοποιήσουν στα τρέχοντα ή επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.mexoxo.com/green-digital-skills.