Δίχως αίσθημα υπερβολής ή κινδυνολογίας, το νομοσχέδιο που γνωστοποίησε η κυβέρνηση για την ενοποίηση των ΔΕΥΑ και στο… βάθος την ιδιωτικοποίηση τους, ενέχει μεγαλύτερες -από τις πιθανώς διαφαινόμενες- αρνητικές επιπτώσεις στους δημότες και τους εργαζόμενους. Και φυσικά στην Πάρο, που διαθέτει μάλιστα και μία από τις καλύτερες ΔΕΥΑ στην Ελλάδα, τα ζητήματα «καίνε» ακόμα περισσότερο, καθώς σε λίγο καιρό ακόμα και η επάρκεια νερού δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Τετάρτης (6/12) στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» έγινε μία πρώτη ενημέρωση από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πάρου, που πραγματοποίησε στάση εργασίας και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, έχοντας στο πλευρό της με αμέριστη συμπαράσταση τη διοίκηση της Επιχείρησης, του Δήμου και λοιπών συλλόγων, φορέων και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στη συγκέντρωση αναγνώστηκαν οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων και του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, ενώ ακολούθως τοποθετήθηκαν για το θέμα με σειρά οι κ.κ. Κώστας Αργουζής (τ. δήμαρχος), Μάρκος Κωβαίος (δήμαρχος), Κώστας Μπιζάς (έπαρχος) και Θανάσης Μαρινόπουλος (εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου). Επίσης, μίλησαν εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου-Αντιπάρου, την Επιτροπή Συνταξιούχων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχος».