Ένα παιδί, 36 χρονών. Ένας φτωχός με ηλιοκαμένο πρόσωπο και πλατύ χαμόγελο. Ο Αντώνης δολοφονήθηκε. Το άκρον άωτον της αγριότητας και της απανθρωπιάς. Τον Αντώνη τον σκότωσαν, γιατί «ο χρόνος είναι χρήμα και το κέρδος ιερό».

Η δική μας φωνή είναι η φωνή των επιβατών του «Blue Horizon» που ούρλιαζαν «σώστε τον, τι κάνετε εκεί, θα τον σκοτώσετε».
Οι δικοί μας άνθρωποι είναι εκείνοι που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και το έγκλημα δεν κουκουλώθηκε. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι όσοι – ανήμποροι να σώσουν τον Αντώνη – με τη στάση τους, την ώρα του εγκλήματος, ισοπέδωσαν τα fake news του «έπεσε στην θάλασσα» και το απερίγραπτο «δε φέρει ευθύνη η εταιρεία».

Η δική μας η φωνή είναι που πνίγει τα ψέματα, τις φθηνές δικαιολογίες, τα «θα» που ψελλίζουν δειλά οι υπηρέτες της βαρβαρότητας.

Τη δικιά μας τη φωνή, τη φωνή των πολλών, δεν την πνίγει το νερό. Αυτή τη φωνή τη δυναμώνει η αλληλεγγύη, την ενισχύει ο αγώνας, την αναδεικνύει η συλλογική διεκδίκηση απέναντι στη κυβέρνηση και το κράτος. 

Για να ακουστεί πιο δυνατά αυτή η φωνή, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των σωματείων-συλλόγων του νησιού. Όλοι σήμερα στις 18.00 στο λιμάνι στην Παροικιά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκληματική ενέργεια.

Σωτήρης Χουλιάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου»