Λίγες ώρες χωρίζουν τους υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο μας από την ετυμηγορία της κάλπης, καθώς αύριο Κυριακή (8/10) οι πολίτες – ψηφοφόροι θα επιλέξουν τον ικανότερο -κατά την κρίση τους- δήμαρχο Πάρου και περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, όπως επίσης δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους αντιστοίχως, που θα τους εκπροσωπήσουν.

Δεν χωρούν προγνωστικά για τον δήμο Πάρου

Σε ότι αφορά τον δήμο Πάρου, ως γνωστών, τρεις είναι οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την επόμενη πενταετή θητεία (2024-2029). Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη» με επικεφαλής τον Μάρκο Κωβαίο, ο συνδυασμός «Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα» με επικεφαλής τον Κώστα Μπιζά και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου» με επικεφαλής τον Κώστα Ροκονίδα.
Λίγο πριν τις κάλπες, δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτελέσματα και πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν είναι ξεκάθαρο ούτε το ζευγάρι των υποψηφίων δημάρχων που θα περάσουν στον β’ γύρο.
Σημειώνεται ότι, η σύνθεση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου θα είναι 25μελής και ο πρώτος συνδυασμός θα εκπροσωπείται από 15 συμβούλους.

Πιο ξεκάθαρα τα δεδομένα στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Αντιθέτως με τον δήμο Πάρου, τα δεδομένα για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα, με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο να έχει τον πρώτο λόγο για επανεκλογή. Συνολικά τέσσερις είναι οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση, ειδικότερα: «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο (με στήριξη από τη Ν.Δ.), «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής τον Νικηφόρο Παπανικόλα (με στήριξη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» με επικεφαλής την Χρύσα Καραγιάννη (με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ) και «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον Ιωάννη Αγγέλου (με στήριξη από το Κ.Κ.Ε.).
Σημειώνεται ότι, η σύνθεση του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου θα είναι 45μελής και η Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου θα εκπροσωπείται από 2 συμβούλους.

Live ενημέρωση αποτελεσμάτων από τη «ΦτΠ»

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα μας (www.fonitisparou.gr) -όπως στις βουλευτικές, έτσι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές- θα σας μεταφέρει από το πρωί τον παλμό των εξελίξεων και όλα όσα συμβαίνουν με ρεπορτάζ και φωτογραφίες, έως αργά το βράδυ με αναλυτική ροή αποτελεσμάτων τόσο για τον δήμο Πάρου, όσο και για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μείνετε συντονισμένοι!