Την προσεχή Κυριακή (17/9) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 8:00 το βράδυ, ενώ τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος στην Πάρο θα μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία της Κοινότητας Πάρου, στην Παροικιά, που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικό τμήμα για την διαδικασία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Σημειώνεται ότι, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Επίσης, οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 ετών οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν συνδρομή 2 ευρώ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την προεδρία είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.