Και επίσημα πλέον η Χρύσα Καραγιάννη από την Ρόδο είναι υποψήφια για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις προσεχείς εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο». Την υποψηφιότητα της κ. Καραγιάννη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, του οποίου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφια στα Δωδεκάνησα.

«Οι αγώνες για δικαιοσύνη βρίσκονται στο dna μας. Όσοι συμμετέχουμε στην παράταξη “Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο” μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον των νησιών μας και καταθέτουμε ένα κοινό πλαίσιο ιδεών και προτάσεων για την ισότιμη και βιώσιμη ανάπτυξή τους», έγραψε στο πρώτο της σχόλιο ως υποψήφια Περιφερειάρχης η Χρύσα Καραγιάννη.

Ποιά είναι η Χρύσα Καραγιάννη…

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Πατέρας της ο Σάββας Καραγιάννης, τέως βουλευτής, δήμαρχος Ρόδου και νομάρχης Δωδεκανήσου. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Σπούδασε Βιολογία και με δύο μεταπτυχιακά στη Διατροφή και στη Διαιτολογία εργάζεται από το 1995 ως κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος.
Είναι πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων. Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ρόδου και του Συλλόγου «ΡΟΔΑΥΓΗ» για παιδιά που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και του Συντονιστικού της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου.