Το δικό του μήνυμα για την 203η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στέλνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέροντας τα εξής:

«Η 25η Μαρτίου αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τον Ελληνισμό και μια εθνική επέτειο, που σημαίνει πολλά για τους Έλληνες. Είναι ημέρα που αποδίδουμε την οφειλόμενη Τιμή και Δόξα στους ηρωικούς προγόνους μας, θεμελιωτές της ανεξάρτητης, ελεύθερης Ελλάδας. Αλλά και ημέρα που αναλογιζόμαστε τη δική μας Ευθύνη απέναντι στην ιστορία.
Αναμφίβολα, επέτειο που εμπνέει εκτός από Υπερηφάνεια, Ελπίδα ότι αυτό που φαίνεται αδύνατο, μπορεί να είναι δυνατό. Σήμερα, στην εποχή μας, οι προκλήσεις για την Ελλάδα, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι διαφορετικές αλλά εξίσου σημαντικές. Η διατήρηση της ευημερίας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου αποτελούν προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και αφοσίωση.
Με την απόσταση που μας δίνουν τα 203 χρόνια από το έπος του 1821, πρέπει η σημερινή ημέρα να είναι και ημέρα Ενδοσκόπησης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που μας ωθεί να αναλογιστούμε “είμαστε οι σύγχρονοι Έλληνες αντάξιοι της θυσίας τους;” αλλά και ημέρα Δέσμευσης απέναντι στο μέλλον να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με την Ελευθερία που μας χάρισαν.
Από εδώ που ανατέλλει το πρώτο φως της ημέρας, στην αρχή του Αιγαίου, Χρόνια πολλά Ελλάδα, Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες
».