Τη στήριξή του στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΔΕΥΑ και στην ΔΕΥΑ Πάρου εκφράζει μέσω ανακοίνωσης το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πάρου Αντιπάρου (ΣΕΟΤΑΠΑ), εκπρόσωποι του οποίου συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Παροικιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«O ΣΕΟΤΑΠΑ εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη του στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α.), στη ΔΕΥΑ Πάρου και στον συνεχόμενο αγώνα που δίνουν, μέσα από κινητοποιήσεις, προκειμένου να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του νερού. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι μας, εργαζόμενοι και πολίτες, να είμαστε ενωμένοι.
Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν. Είναι ύψιστο φυσικό και κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να πουληθεί. Η κυβέρνηση, οπλισμένη με την αλαζονεία της νίκης των τελευταίων εκλογών, επιχειρεί με νέο Νομοσχέδιο, να ανέβει ένα ακόμη σκαλοπάτι προς την ιδιωτικοποίηση του νερού όπως έκανε με το ΦΟΔΣΑ όπου σε μια νύχτα τετραπλασίασε το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων. Το ίδιο θα γίνει και με το νερό, σε πρώτη φάση, μέσω των ΣΔΙΤ.
Τότε είναι που θα πούμε το νερό… νεράκι! Αδιαφορεί, για ακόμη μια φορά, για το τι προβλέπει το Σύνταγμα, επιχειρεί να παρακάμψει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπως και όσα προβλέπουν οι Διεθνείς Οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νερό ως φυσικό αγαθό που τελεί υπό καθεστώς νόμιμου μονοπωλίου, υπό την εποπτεία των κρατικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαγορεύεται να ιδιωτικοποιηθεί.
Η ιδιωτικοποίηση του νερού συνιστά έγκλημα σε βάρος των πολιτών. Πρέπει όλοι μαζί λοιπόν να το αποτρέψουμε. Ως ΣΕΟΤΑΠΑ στηρίζουμε την αγωνιστική προσπάθεια που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α. και η ΔΕΥΑ Πάρου, όπως και κάθε άλλη κινητοποίηση που στόχο έχει να παραμείνει το νερό, όπως επιβάλλεται, δηλ. κοινωνικό αγαθό.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ
».

bluestarferries

goldenstarferries