Με τίτλο «Κανένας δεν αφήνει τη πατρίδα του, εκτός αν η πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία», που αποτελεί απόσπασμα από ποίημα της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ, η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Oμάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της για τη νέα τραγωδία με θύματα εκατοντάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες στ’ ανοιχτά της Πύλου.
Παράλληλα μας κατακλύζει η οργή για τα επαναλαμβανόμενα ναυάγια στη θάλασσα του Αιγαίου και της Μεσογείου αποτέλεσμα της μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων, όταν συγχρόνως η ίδια αυτή  πολιτική διαιωνίζει τα  αίτια που εκατοντάδες άνθρωποι ξεριζώνονται καθημερινά από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων και της φτώχειας.
Εναντιωνόμαστε απέναντι στο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που ενταφιάζει την Συνθήκη της Γενεύης και μεγαλώνει την αλυσίδα της απάνθρωπης πολιτικής της Ε.Ε και των κρατών μελών που γιγαντώνει τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών και μετατρέπει τις ελληνικές θάλασσες σε θάλασσες νεκρών.
Οι γυναίκες της Πάρου-Αντιπάρου δεν ξεχνάμε. Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που στην Αντίπαρο ξεβράστηκε μια γυναίκα από το ναυάγιο της Μυκόνου και μόλις 1,5 χρόνος από το ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου!!!

Απαιτούμε:
Την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων, την εφαρμογή των δικαιωμάτων τους στο άσυλο, τη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Την κατάργηση όλων των συμφωνιών και των νόμων καταστολής και εγκλωβισμού τους.
Δεν συμφιλιωνόμαστε με τα εγκλήματα που θυσιάζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση ενάντια στους ενόχους, ενάντια στην πολιτική που τα γεννά».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets