Η Θεατρική Ομάδα του «Π.Σ Αρχιλόχου» παρουσιάζει τη βραβευμένη με Tony Award, μαύρη κωμωδία της Γιασμίνα Ρέζα «Ο Θεός της σφαγής», βασισμένη στην μετάφραση του Γιώργου Βούρου, όπου ο Ρομάν Πολάνσκι μετέφερε στον κινηματογράφο.

Το κορυφαίο αυτό έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δυο εντεκάχρονων παιδιών σ’ έναν τόπο παιχνιδιού, σε μια παρισινή πλατεία της Γαλλίας. Το έργο περιγράφει τη συνάντηση, σ’ ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά». Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν, αναδεικνύοντας ως νικητή τον θεό της σφαγής.

Παίζουν: Χάρης Αργυρός (Μισέλ), Ελένη Δερμεντζόγλου (Βερονίκη), Γωγώ Σωτηράκου (Ανέτ), Νίκος Μονδρέας (Αλαίν).
Σκηνοθεσία: Νίκος Συνόδης, Γιώργος Γεμελιάρης.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Μακράς.
Μετάφραση: Γιώργος Βούρος.
Τεχνική Υποστήριξη: Θεολόγος Πέντες.
Φροντιστήριο: Ρίτσα Κουμούτση.

Οι παραστάσεις (διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών) θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20.00, στην αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. Πάρου. Σημειώνεται ότι, η παρακολούθηση είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets