Με κοινή τους ανακοίνωση, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Π. Καλλιέρος”, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών, η Ομάδα Γυναικών Πάρου-Αντιπάρου, η Κίνηση Πολιτών Πάρου και η Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου-Αντιπάρου, ενημέρωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή (17/9) και ώρα 18:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Πάρου και συμβολική κατάληψη του Blue Star, στη μνήμη του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη που δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει:

«Καλούμε όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικά 5λεπτη κατάληψη του blue star την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μέσα στο λιμάνι της Πάρου. Να αντιδράσουμε για την εγκληματική ενέργεια των συγκεκριμένων ατόμων προσωπικού. Για την παντελής αδιαφορία της εταιρείας για την ζωή μας, για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την μη εφαρμογή των κανονισμών ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων. Για την ανοχή και την προσπάθεια κάλυψης της κυβέρνησης προς τις εταιρείες.
Όλα αυτά μας εξοργίζουν, φανταστείτε ότι μπορεί να ήταν το δικό μας παιδί ή το εγγόνι μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι βιώνουμε και εμείς από το ακτοπλοϊκό μονοπώλιο της BLUE STAR FERRIES που ρυθμίζει τα δρομολόγια όπως την βολεύει ανά εποχή, τα πανάκριβα εισιτήρια που σου κάνουν απαγορευτικό το ταξίδι για τις ανάγκες σου, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας για επιβάτες και προσωπικό.
Καλούμε τον Παριανό λαό, με τα σωματεία, συλλόγους και φορείς, να διαμαρτυρηθεί και μαζί με όλους σε όλη την πατρίδα μας να απαιτήσουμε:
– Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα εδώ και τώρα.
– Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, άτομα (προσωπικό), πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπουργείο.
– Να διεκδικήσουμε ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες
».

bluestarferries

goldenstarferries