Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
- Advertisement -spot_img

Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού σταθμού από τη ΔΕΥΑ Πάρου

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ Πάρου και της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή φ/β σταθμού 500kW στο Κρωτήρι, στο οικόπεδο δίπλα στον Βιολογικό Καθαρισμό Παροικιάς.

Το έργο, υπό τον τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φ/Β Σταθμού ισχύος 500kW με ενεργειακό συμψηφισμό (netmetering) στο Κρωτήρι Παροικιάς», προϋπολογισμού 477.700,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), θα καλυφθεί με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Πάρου. Ο χρόνος υλοποίησης ορίζεται στους 10 μήνες, αλλά οι σχετικές εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο σταθμός θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual netmetering) και στόχος είναι να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της γειτονικής ΕΕΛ Παροικιάς, καθώς και μέρος της κατανάλωσης της μονάδος αφαλάτωσης Παρασπόρου.
Η παραγωγή του φωτοβολταϊκού σταθμού αναμένεται να φτάσει τις 850.000kWh ετησίως, καλύπτοντας πάνω από το 12% των ενεργειακών αναγκών της ΔΕΥΑ Πάρου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές, η εξοικονόμηση ενέργειας αντιστοιχεί σε ένα ποσό ύψους άνω των 250.000 ευρώ τον χρόνο.

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -spot_img
- Διαφήμιση -spot_img