Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Δήμων Σύρου-Ερμούπολης, Τήνου, Μυκόνου και Πάρου-Αντιπάρου, με κοινή τους ανακοίνωση εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και στην Ένωση Ιατρών Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου, τονίζοντας την σοβαρή κρίση προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων ιατρών και δεν έχουν γίνει προσλήψεις νέων στη θέση τους. Επιπλέον, υπάρχει σοβαρή έλλειψη νοσηλευτών.
Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, το οποίο είναι το μοναδικό Δευτεροβάθμιο του Νομού, καλύπτει εκτός από τη Σύρο, τις υγειονομικές ανάγκες όλων των νησιών των Κυκλάδων (Μύκονος, Τήνος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη κλπ). Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ιδίως, καλύπτει και τις ανάγκες μεγάλου αριθμού τουριστών. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη καταπονημένους πόρους του νοσοκομείου, ανθρώπινους και οικονομικούς.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας να προσληφθούν ιατροί και νοσηλευτές για να διασφαλιστεί η αδιάκοπη και υψηλής ποιότητας φροντίδα που αξίζουν οι νησιώτες και οι τουρίστες. Επειδή οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, θα πρέπει να γίνουν κατεπείγουσες ενέργειες για να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της περιόδου του Πάσχα και του καλοκαιριού.
Συμπαραστεκόμαστε όλοι μαζί οι πολίτες και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των εργαζομένων του νοσοκομείου. Είμαστε στο πλευρό τους και ζητούμε επιτακτικά την βελτίωση της παρούσας κατάστασης.