Μια ομάδα έμπειρων ταξιδιωτικών συγγραφέων, μέσω της ιστοσελίδας τους «Βig 7 Media» μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες για προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στη λίστα γι’ αυτή τη χρονιά προτείνουν 24 μέρη, ανάμεσα στα οποία είναι ένα ταξίδι στην Πάρο (το μοναδικό στην Ελλάδα).

Η σελίδα «Βig 7 Media» έχει στόχο να παρέχει συστάσεις στους πιθανούς ταξιδιώτες, ιδέες και έμπνευση για διακοπές, αλλά και τις πιο «καυτές» ταξιδιωτικές τάσεις. Οι προορισμοί χωρίζονται σε κατηγορίες, όπως προορισμοί για αποτοξίνωση, trends από ταινίες, city breaks, ταξίδια στο άγνωστο, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί που είναι πιο οικονομικοί και χωρίς τόσο πολλούς ταξιδιώτες όπως άλλοι δημοφιλείς προορισμοί.

Η Πάρος προορισμός – απάντηση στα ακριβά μέρη

Τα destination dupes, όπως λέγονται, αποτελούν μια δημοφιλή ταξιδιωτική τάση το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια προσιτή εναλλακτική επιλογή σε έναν δημοφιλή (και ως εκ τούτου ακριβό) προορισμό, ή και ένα λιγότερο πολυσύχναστο μέρος, στο οποίο δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη υπερτουρισμός. Στη λίστα αυτή, πέρα από την Ταϊπέι της Ταϊβάν, το Πουέρτο Εσκοντίτο στο Μεξικό και το Vietri sul Mare της Ιταλίας, βρίσκεται και η Πάρος.

Για την Πάρο η ιστοσελίδα γράφει: «Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πάρο: Αν θέλετε μια ήσυχη, χαλαρή απόδραση, τότε η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το νησί είναι ο Μάιος με Ιούνιο και ο Σεπτέμβριος με Οκτώβριο. Οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι υψηλές αλλά όχι πολύ υψηλές, ενώ υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες. Φανταστείτε το σκηνικό: Ασβεστωμένα κτίρια με επίπεδες στέγες σε μια πλαγιά με θέα το γαλάζιο Αιγαίο Πέλαγος. Απορροφάτε την κυκλαδίτικη γοητεία καθώς περπατάτε στα στριφογυριστά πλακόστρωτα σοκάκια, με έναν υπαινιγμό ροζ μπουκαμβίλιας στον αέρα, επισκεπτόμενοι εκκλησίες με γαλάζιους θόλους και αρχαία λείψανα. Όχι, δεν είστε στη Σαντορίνη, είστε στην Πάρο. Αναμφισβήτητα, το νησί είναι εξίσου γοητευτικό και όμορφο όσο η πάντα δημοφιλής Σαντορίνη, με αισθητά χαμηλότερες τιμές. Υπάρχει λιγότερη ζήτηση, λιγότερα πλήθη και περισσότερα χρήματα για να ξοδέψετε στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες, στα beach bars και για την εξερεύνηση των χωριών της ενδοχώρας. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες με ψιλή άμμο για να χαλαρώσετε, κάτι που λείπει από τη Σαντορίνη».

bluestarferries

goldenstarferries