Η 26η Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, αποτελεί για τον ΟΚΑΝΑ μία ημέρα ορόσημο που αναδεικνύει τη συμβολή του στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων, των εξαρτητικών συμπεριφορών και του εθισμού στη χώρα μας. Η μέρα αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μίας συνεχούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, στη βάση μίας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και πάντα δίπλα στον ουσιοεξαρτημένο συνάνθρωπό μας.

Ο ΟΚΑΝΑ καθημερινά καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των αναγκών των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης, από την πρόληψη, τη μείωση της βλάβης, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, εξατομικευμένα, με γνώμονα τον άνθρωπο με το δίκτυο δομών και υπηρεσιών του σε όλη την επικράτεια.

Το 2023, η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών βρίσκει τον ΟΚΑΝΑ πιο ισχυρό από ποτέ, με τη μεγαλύτερη και πιο δυνατή παρουσία στο πεδίο των εξαρτήσεων. Με την άοκνη προσπάθεια όλων των εργαζομένων, ο Οργανισμός έχει επιτύχει σήμερα να καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 25.000 συνανθρώπων μας με ένα δίκτυο 130 πλέον δομών και υπηρεσιών.

Τα Πολυδύναμα Κέντρα, οι Κινητές Μονάδες, τα Κέντρα Ημέρας, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, ο νέος πρώτος Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης, η διεύρυνση του πλαισίου χορήγησης της Ναλοξόνης από όλους, οι Κοινωνικές Επανεντάξεις και Νομικές Συμπαραστάσεις, η Γονεϊκή Στήριξη εξαρτημένων ατόμων, η Άμεση Κοινωνική Παρέμβαση και πολλές νέες δομές ακόμη αποτελούν τα σημαντικότερα επιτεύγματα των τελευταίων ετών που συμβάλουν στην ολιστική προσέγγιση του φαινομένου της εξάρτησης και της αντιμετώπισής του.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών φέτος, ο ΟΚΑΝΑ επέλεξε το σύνθημα «Μείνε δυνατός. Μείνε καθαρός. Μη ναρκώνεις τα όνειρά σου», αναδεικνύοντας την προσπάθεια των ανθρώπων που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημά τους, την εξάρτησή τους. Ο ΟΚΑΝΑ είναι πάντα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους βοηθώντας τους να επανέλθουν σταδιακά στη ζωή τους, να κάνουν όνειρα και να τα κυνηγήσουν, μακριά από τις εξαρτήσεις, τις εξαρτητικές συμπεριφορές και τον εθισμό. Ο ΟΚΑΝΑ έχει πάντοτε ανοιχτή την πόρτα του, υποδεχόμενος τα εξαρτημένα άτομα με σεβασμό, αποδοχή και φροντίδα σε κάθε εξάρτηση, σε κάθε στάδιο αυτής, χωρίς διακρίσεις.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets