Με επιστολή της η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου «καταγγέλλει» την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πάρου για το γεγονός ότι δεν έδωσε τον λόγο στον πρόεδρό της -που εκπροσωπούσε την Ένωση- κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, αγνοώντας τον επιδεικτικά…

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων αναφέρει:

«Κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, σας στέλνουμε αυτή την επιστολή προκειμένου να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 11η Απριλίου, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δεν δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που εκπροσωπούσε νομίμως τον φορέα μας.
Στο συγκεκριμένο συμβούλιο ζητήσαμε το λόγο όχι 1, όχι 2 αλλά 4 φορές. Εσείς επικαλεστήκατε αρχικά ότι στη δευτερολογία του θέματος δεν μπορεί να δοθεί ο λόγος ενώ στη συνέχεια αναφερθήκατε ότι το θέμα συζήτησης έχει διαρκέσει πολύ χρονικά. Μάταια οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, σας τόνιζαν ότι πρέπει να δοθεί βήμα στο φορέα μας. Μέχρι κι αυτούς που είναι εκλεγμένοι από τον Παριανό λαό αγνοούσατε επιδεικτικά.
Απ’ ότι θυμάστε, εμείς ζητήσαμε για ένα λεπτό, χρόνος πολύ λιγότερος από τα 10 λεπτά οχλαγωγίας και λεκτικού διαπληκτισμού που επικρατούσε στην αίθουσα. Εσείς η ίδια, που ζητούσατε να σεβαστούμε το χώρο και τονίζατε ότι υπάρχει διαδικασία, επί 15 ολόκληρα λεπτά παραβιάζατε τον κανονισμό λειτουργίας, όχι μόνο γιατί δώσατε το λόγο στους συμβούλους της συμπολίτευσης αλλά και σε δύο γονείς εκτός από τον εκπρόσωπο του φορέα μας.
Τα παραπάνω γεγονότα σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας που δεν καθιστά προσβάσιμη τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στους συμπολίτες μας, αποτελούν ευτελισμό της δημοκρατίας και φίμωση προς τον φορέα μας. Επειδή ίσως δεν έχετε κατανοήσει πλήρως ότι είστε πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων και συνεπώς όλων των πολιτών της Πάρου και όχι μόνο της παράταξης που έχετε εκλεγεί, παρακαλούμε να τηρείτε όλους τους γραπτούς και τους άγραφους κανόνες της δημοκρατίας, δίνοντας το λόγο σε όποιον δημότη τον ζητήσει και όχι να συμβαδίζετε με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα συμφέροντα της δημοτικής παράταξης που έχετε εκλεγεί.
Υπολογίζαμε ότι κι εσείς ως γονέας, εκλεγμένη σύμβουλος από γονείς, θα είχατε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και θα λειτουργούσατε αντικειμενικά. Ο κανονισμός λειτουργίας είναι ίδιος για όλους αλλά με το θλιβερό προηγούμενο που έχετε δημιουργήσει, σας καλούμε να ανακαλέσετε δημόσια για τη συμπεριφορά σας προς το φορέα που εκπροσωπεί νομίμως όλους τους γονείς της Πάρου».