Ανακοίνωση, σχετικά τον εντοπισμό σορού μετανάστριας στην Αντίπαρο, έβγαλε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Πάρου του Κ.Κ.Ε., αναφέροντας τα εξής:

«H είδηση της ανεύρεσης της σορού μιας γυναίκας στον Άγιο Θεολόγο της Αντιπάρου, από το ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Μυκόνου, μας γεμίζει με αισθήματα θλίψης και στεναχώριας που συνυπάρχουν με οργή και θυμό. Μόλις 10 μέρες μετά τους πανηγυρισμούς της ΝΔ για την «νίκη» της και τα “καυγαδάκια” ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την πρωτοκαθεδρία στο “χώρο”, τα αποτελέσματα όσων ψηφίζουν μαζί στο Ευρωκοινοβούλιο και τη Βουλή, είναι εδώ και τα μετράμε με νεκρούς ανθρώπους.
Επειδή ό,τι έχουν το έχουν περίσσιο, έτσι και το θράσος τους, που μετά από εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο, προεκλογικά διαγκωνίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έλεγξε καλύτερα τις “ροές”, ποιος έφτιαξε τον καλύτερο “ορατό” ή “αόρατο” φράχτη στον Έβρο, ποιος έστησε τα πιο “ανθρώπινα” hot spots στη Μόρια ή στις υπερδομές – φυλακές, ποιος ήταν πιο αποτελεσματικός στην εφαρμογή της απαράδεκτης Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και της λίστας των “ασφαλών χωρών” καταγωγής και διέλευσης. Διατηρώντας ως σημαία τους την πολιτική της Ε.Ε, την πολιτική δηλαδή της καταστολής και του εγκλωβισμού στις πρώτες χώρες υποδοχής, των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων (pushbacks), των παζαριών με την Τουρκία που οδηγεί τους ξεριζωμένους στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών και στην αναζήτηση ολοένα και πιο επικίνδυνων διαδρομών. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα ναυάγια της Μυκόνου, της Λέρου, της Πάρου και της Φολεγάνδρου, τα δεκάδες ναυάγια ανοιχτά της Λέσβου, της Χίου και η λίστα δεν έχει τελειωμό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση περίθαλψη και προστασία των κάθε φορά διασωθέντων και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη διαδικασία Ασύλου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων και η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας. Να δημιουργηθούν Επιτροπές Ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απόδοση ασύλου στους ξεριζωμένους και η γρήγορη μετάβασή τους στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Φαίνεται ότι το όραμα των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τις Κυκλάδες είναι όποια παραλία δεν χωράει ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bars ή δεν εξυπηρετεί για πρόσοψη πεντάστερου ξενοδοχείου τους μεγαλοεπενδυτές, να προορίζεται για υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών, “παράπλευρες απώλειες” της πολιτικής τους. Καλούμε τους Παριανούς να αντιταχθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, που αποτελούν και τη βασική αιτία για τα καραβάνια των ξεριζωμένων. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να βάλουμε τέλος στα εγκλήματα αυτού του συστήματος».