Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών και τη νίκη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ, Αναστάσης Γκίκας, μέσω δελτίου Τύπου τόνισε τα εξής:

«Δέκα μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές η σπουδάζουσα νεολαία δίνει ηχηρό μήνυμα αγώνα και ελπίδας!
Στις φοιτητικές εκλογές της 10ης Μάη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά και ψήφους. Η άνοδος αυτή δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας μαχητικών διεκδικήσεων, παρεμβάσεων και προτάσεων, μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα: Για την ποιότητα και το περιεχόμενο των σπουδών, για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γνώσης, ενάντια στην καταστολή, κλπ.
Παράλληλα η αγωνιζόμενη σπουδάζουσα νεολαία έδινε το μαχητικό παρόν σε όλες τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Έδωσε το δικό της δυναμικό στίγμα στις πρόσφατες μαζικές αντιδράσεις για το έγκλημα των Τεμπών, διεκδικώντας μια ζωή που δεν θα μπαίνει στο ζύγι του κόστους και του κέρδους.
Αξιοσημείωτη τέλος υπήρξε και η αύξηση στη συμμετοχή των φοιτητών στις φετινές εκλογές, καταδεικνύοντας πως, οι νέοι άνθρωποι, ούτε αδιάφοροι ούτε αμέτοχοι είναι μπροστά σε όλα αυτά που τους συμβαίνουν -εντός και εκτός Σχολών.
Η νεολαία δεν απέχει από τη διεκδίκηση της ζωής που της κλέβουν. Μπαίνει μπροστά, αγωνίζεται, δείχνει το δρόμο.
Επόμενη στάση: Οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη!

Για να ρίξουμε “κόκκινο στη νύχτα”!».