Το δικό του μήνυμα, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Πολυχρονάκος, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για τις ανθρώπινες αξίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι ημέρα τιμής για τις θυσίες αυτών που πάλεψαν και άνοιξαν το δρόμο για κοινωνική δικαιοσύνη και σταθερότητα. Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αφύπνισης και αντίστασης ενάντια σε οτιδήποτε οδηγεί σε ανισότητες και απαξίωση.
Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να αντισταθούν στην πολιτική της ανισότητας και να χαράξουν το δρόμο της ευημερίας και της προόδου. Είναι κοντά η ώρα που οι αδικημένοι πολίτες θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα φωνάξουν ένα βροντερό όχι σε αυτούς που εφάρμοσαν πελατειακές τακτικές και τους οδήγησαν στο περιθώριο.
Στην Ελλάδα του 2023, όλοι οι πολίτες της χώρας είναι και πρέπει να νιώθουν ίσοι μεταξύ τους. Στο όνομα των αγώνων που έδωσαν αυτοί που πάλεψαν για τα δικαιώματά μας, θα δώσουμε μαζί και αυτό τον αγώνα και θα νικήσουμε. Για τους νέους και τις νέες, για τους εργαζόμενους, για την τρίτη ηλικία, για τους συνανθρώπους μας με ιδιαίτερες ικανότητες, για τους αγρότες και τις αγρότισσες, γι’ αυτούς που αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα τους για ένα καλύτερο αύριο, για τους νησιώτες και τις νησιώτισσες που αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, για όλους εμάς που υπομείναμε χρόνια τώρα, παλέψαμε, και πρέπει να δικαιωθούμε για τους αγώνες μας.
Στις 21 Μαΐου εμείς, θα πούμε “όχι” σε αυτούς που μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι και διαλυμένους και “ναι” σε μια κοινωνία όπως την ονειρευόμαστε, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες. Καλή Πρωτομαγιά!».