Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαρία Χανιώτη, βρέθηκε από τις 27 έως τις 30 Απριλίου, στη Σαντορίνη, όπου είχε επαφές με πολίτες και μέλη του κόμματος.

Η κ. Χανιώτη, συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Θήρας, Δημήτρη Τούλη, τον πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Καμαρίου, Γιάννη Τόκη και τη λιμενάρχη του νησιού, Κωνσταντίνα Κόρακα. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το γραφικό οινοποιείο «Santo wines» στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, όπου συναντήθηκε με οινοπαραγωγούς και επιχειρηματίες της Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επισκέφτηκε το Καμάρι, τη Οία, την Περίσσα και τα Φηρά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επαγγελματίες, εργαζόμενους κομματικά στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου η κ. Χανιώτη παραβρέθηκε μαζί με τις συνυποψήφιες και τους συνυποψήφιους της στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Θήρα, παρουσία δεκάδων πολιτών και των ΜΜΕ του νησιού.

Η κ. Χανιώτη μετά την επίσκεψή της δήλωσε:
«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έρχεται και στις Κυκλάδες! Σε κάθε νησί που επισκέπτομαι βλέπω στα μάτια των συμπατριωτών μου τη ανάγκη τους για πολιτική αλλαγή. Τα προβλήματα στα νησιά μας είναι ολοφάνερο ότι είναι κοινά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει στην τύχη τους, τους νησιώτες που νιώθουν σαν πολίτες β’ κατηγορίας. Η έλλειψη σύγχρονων υποδομών, η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η έλλειψη στέγης για τους δημόσιους λειτουργούς και το προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων αποτελούν τα ζητήματα που κυρίως προτάχθηκαν. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη και να συναντηθούμε στις 21 Μάϊου στις κάλπες. Για όλες και όλους μας είναι μονόδρομος η πολιτική αλλαγή  για να επέλθει η #δικαιοσύνη_παντού».