Με κεντρικό σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», η Επιτροπή Συνταξιούχων Πάρου-Αντιπάρου καλεί κάθε νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, μετανάστη, άνεργο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 28 Φλεβάρη, καθώς και σωματεία, συλλόγους, φορείς της Πάρου στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» και ώρα 11:00.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας. Η μέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι συμβολική. Πριν από ένα χρόνο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, όλοι μας, και μαζί με τους μαθητές στην Πάρο δώσαμε μια υπόσχεση, αυτό να μην ξεχαστεί και ενώσαμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα απαιτώντας την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών  και ευθυνών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Τους το χρωστάμε, δεν θα κάνουμε πίσω. Ένα χρόνο μετά το αίτημα μας παραμένει!
Με κεντρικό σύνθημα το ίδιο “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” καλούμε κάθε νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, μετανάστη, άνεργο να συμμετέχει στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη, ως απάντηση απέναντι στην πολιτική του κέρδους που βρίσκεται πίσω από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις επίδομα, που τελειώνουν το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Απέναντι στην πολιτική που κρύβεται πίσω από την ένταση της εκμετάλλευσης και τις συνθήκες εργασίας γαλέρας.  Είναι η ίδια πολιτική που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση όλων των υποδομών και βασικών αγαθών, της Υγείας και των Νοσοκομείων, της Παιδείας και των σχολείων, την Ενέργειας, του Νερού, των Μεταφορών. Πολιτική που όπως αποδείχθηκε πριν ένα χρόνο είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή.
Στις 28 Φλεβάρη έχουμε χρέος να δώσουμε όλοι μαζί, σωματεία, σύλλογοι και φορείς το Παρών στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους και ώρα 11:00. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο την ακρίβεια και το κόστος ζωής που κάνει τη καθημερινότητα δυσβάσταχτη! Του μισθούς και τίς συντάξεις φιλοδωρήματα και τις αυξήσεις κοροϊδίας , ενώ την ίδια στιγμή 500 μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν αυξήσεις κερδών. Την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, του Νερού. Το σμπαράλιασμα των αγροτών και των μικρών κλήρων της πρωτογενής παραγωγής, με το κόστος παραγωγής να αυξάνεται και το εισόδημα τους να είναι αμυδρό. Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στο βωμό του κέρδους και την συγκάλυψη στο έγκλημα στα Τέμπη!
».