Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, συνοδευόμενη από μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου, συναντήθηκε στην Παροικιά με μέλη της Ε.Ο.Δ. (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) – παράρτημα Κυκλάδων.

Τα μέλη της Ε.Ο.Δ. εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την αντιμετώπιση της πολιτείας, αλλά και των Αρχών, σε ό,τι αφορά τη ενίσχυσή τους για τα αναγκαία καύσιμα που χρειάζονται στις επιχειρήσεις τους, καθώς και για διάφορα άλλα υλικά τα οποία τους είναι απαραίτητα. Ακόμα, οι διασώστες της Ε.Ο.Δ. ανέφεραν, στην κ. Χανιώτη, δεκάδες περιπτώσεις «περιπετειών» που είχαν ώστε να βρουν αναγκαία υλικά για τις επιχειρήσεις τους και την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι Αρχές και η πολιτεία, οι οποίες, ενώ πάντα τους αναζητούν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κι όχι μόνο, στη συνέχεια αδιαφορούν για να τους συνδράμουν στα στοιχειώδη υλικά που χρειάζονται.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Χανιώτη, δήλωσε:
«Γινόμαστε όλοι μάρτυρες των προβλημάτων ακόμα και στις περιπτώσεις εθελοντών, που –ας με συγχωρήσουν κάποιοι- οι συγκεκριμένοι εθελοντές είναι αυτοί που τρέχουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Είναι εκείνοι που πρώτοι θα συνδράμουν σε πυρκαγιές, σε εξαφανίσεις προσώπων, σε ναυάγια και σε κάθε ατύχημα για να βοηθήσουν. Είναι άδικο να αντιμετωπίζονται μ’ αυτόν τον τρόπο και να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με άλλους (συλλόγους σφραγίδα) στις περικοπές που γίνονται σε κάθε τομέα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πρέπει άμεσα η πολιτεία να συνδράμει και να βρει τρόπο ώστε να βοηθήσει περιπτώσεις όπως των εθελοντών διασωστών. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να είμαι πάντα δίπλα τους και να βοηθήσω την προσπάθειά τους».