Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε την Τετάρτη, 26 Απριλίου, την Αντίπαρο, όπου είχε συναντήσεις με τις τοπικές Αρχές, επαγγελματίες του νησιού, ενώ επισκέφτηκε και το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο.

Η κ. Χανιώτη, μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Μαραγκό, αρχικά συνάντησαν στο δημαρχείο της Αντιπάρου, τον δήμαρχο Αναστάσιο Φαρούπο, τον αντιδήμαρχο Αρτέμη Τριαντάφυλλο και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ελένη Βιάζη. Κατά τη συζήτηση εκεί προτάθηκε το θέμα της υποστελέχωσης του δήμου, η ανησυχία για την επάρκεια νερου στο νησι λόγω της ανομβρίας και το πρόβλημα με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση.

Ακόμα, η κ. Χανιώτη επισκέφτηκε το ιατρείο του νησιού όπου και συνομίλησε με τον γιατρό και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρη Σκούρτη. Και εκεί, τέθηκαν κυρίως τα ζητήματα υποστελέχωσης στο ιατρείο της Αντιπάρου. Τέλος, στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες τέθηκε το ζήτημα της μη εύρεσης προσωπικού και της στέγασης γι’ αυτό, που το χαρακτήρισαν «μάστιγα».

Η κ. Χανιώτη μετά την επίσκεψή της δήλωσε:
«Σ’ ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων, τα προβλήματα φαίνονται να είναι “φωτοτυπία” του άλλου. Νησιά αφημένα στην τύχη τους και υποστελεχωμένα στις υπηρεσίες τους.
Είναι φανερό ότι με την πολιτική της κυβέρνησης τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, οι Οργανισμοί του Δημοσίου δεν έχουν προσωπικό, οι δομές υγείας είναι σε τραγική κατάσταση. Στη δε περίπτωση της στέγασης τα προβλήματα διογκώνονται μέρα με τη μέρα κι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα το προσεχές διάστημα για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών.
Πλέον, είναι μονόδρομος η αλλαγή της κυβέρνησης για να επέλθει #δικαιοσύνη για όλους, #δικαιοσύνη στη δημόσια διοίκηση, #δικαιοσύνη στην υγεία!
».