Όταν ένας ασθενής πάει στα Επείγοντα περιμένει ατελείωτες ώρες για να εξεταστεί. Όταν ένας ασθενής είναι για να μπει στο χειρουργείο πρέπει να περιμένει μήνες. Όταν ένα παιδί στο “Παίδων” χρειαστεί χειρουργείο θα περιμένει έως και 3 χρόνια. Όταν υπάρχει τροχαίο περιμένεις το ΕΚΑΒ δεκάδες λεπτά. Όταν επιχειρήσει κάποιος απ’ αυτούς που κατάφεραν να γραφτούν στον “προσωπικό γιατρό” να κλείσει ραντεβού, θα περιμένει μέχρι τον Φλεβάρη – Μάρτη και βλέπουμε.

Το επιτελικό κράτος όμως, μέσα σε δευτερόλεπτα έστειλε 3 διμοιρίες ΜΑΤ να συλλάβουν 50 νοσοκομειακούς γιατρούς, γιατί την προηγούμενη Τρίτη έκαναν συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο έκτρωμα για την νοσοκομειακή περίθαλψη. Ένα νομοσχέδιο που έχει ήδη απορριφθεί από σύσσωμο τον ιατρικό και υγειονομικό κόσμο και από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Έχει καταδικαστεί μέχρι και από συνδικαλιστές, από γιατρούς και νοσηλευτές, μέλη, ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Δημιουργεί όμως απορία που δεν ακούνε ούτε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας… Αλλά έτσι ήταν πάντα. Αφού ούτε ένα τους επιχείρημα δεν ευσταθεί και δεν πείθει κανέναν, καταφεύγουν στην καταστολή. Μετά τις σπασμένες πόρτες σε σπίτια απλών ανθρώπων με τους πλειστηριασμούς, τώρα δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να τα βάζουν με αυτούς που πριν δυόμισι χρόνια ψεύτικα χειροκροτούσαν…

Σωτήρης Χουλιάρας