Σχετικά με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, ο έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς, δημοσιοποίησε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Παροικιά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ώρα 09.00: Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 10.30: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, στο μνημείο της ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους από αντιπροσωπείες μαθητών Γενικού Λυκείου Πάρου, 1ου ΕΠΑ.Λ. Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικιάς, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ώρα 10.30: Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρουσία Αρχών, μαθητών των Σχολείων της Παροικίας, Οργανώσεων, Σωματείων και κατοίκων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πάρου, κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου (Φιλόλογος).

Ώρα 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστών, αντιστασιακών Οργανώσεων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ. Τήρηση ενός λεπτού σιγή και Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11.30: Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.

Σημειώνεται ότι, τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάρου), ενώ μετά το πέρας της παρελάσεως θα γίνει το καθιερωμένο κέρασμα στο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Πάρου.