Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» ανακοίνωσαν ότι το 14ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σίφνου, 21-23 Απριλίου 2023, με τίτλο: «Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην».

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «Για τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε το πάντα επίκαιρο θέμα της Υγείας, με επίκεντρο τις σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην. Το συνέδριο θα επιχειρήσει επίσης να φωτίσει θέματα όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές».
Στο επικείμενο συνέδριο θα λάβουν μέρος ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων», με έδρα τη Νάουσα Πάρου, αριθμεί πλέον 16 Συλλόγους Γυναικών από 13 νησιά: Αμοργός, Άνδρος, Αντίπαρος, Κέα, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος, Φολέγανδρος και Σύρος. Σκοπός είναι ο συντονισμός της δραστηριότητας των Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων και την κοινή εκπροσώπηση τους.
Τα Πανκυκλαδικά Συνέδρια Συλλόγων Γυναικών αποτελούν ένα θεσμό για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, με πολυδιάστατες δράσεις, καθώς πέρα από ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο φύλο και την καθημερινότητα των γυναικών στις Κυκλάδες.

bluestarferries

goldenstarferries