Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλες και φίλοι, είναι κοινή διαπίστωση ότι σήμερα οφείλουμε να σκεφτούμε συλλογικά, να προβλέψουμε μελλοντικές παραμέτρους, να οραματιστούμε και να προγραμματίσουμε την πορεία και ανάπτυξη του νησιού μας. Οι δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο μας δίνουν την ευκαιρία να ανανεώσουμε και να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας.

Στα χρόνια που πέρασαν ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, πρώτα από όλα βιώσαμε για περισσότερο από δύο χρόνια τις συνέπειες της πανδημίας, κλείσιμο καταστημάτων, περιορισμό μετακινήσεων, ανατροπές στην λειτουργία θεσμών και οργάνων. Ζήσαμε επίσης την ενεργειακή κρίση, υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό καταφέραμε όχι μόνο να μείνουμε όρθιοι αλλά να προγραμματίσουμε, να υλοποιήσουμε και να εντάξουμε μια πληθώρα έργων. Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Αγ. Γεωργίου δεξαμενή και αφαλάτωση. Προμήθεια πλήρους συστήματος τηλελέγχου ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης, γεωτρήσεων, δεξαμενών και υδρομετρητών με ασύρματη τεχνολογία. Κατασκευή μαρίνας στην θέση του πετρόμωλου στο λιμάνι. Αναβάθμιση του βιολογικού Αντιπάρου και μετατροπή του σε κλειστού τύπου τελευταίας τεχνολογίας. Προμήθεια μηχανημάτων έργου και οχημάτων. Επίσης πλήθος μικροέργων, πλακοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις, αντικαταστάσεις σωλήνων ύδρευσης κ.α.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων μας δίδαξε ότι μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να παρουσιάσουμε έργο και πρόοδο. Η εποχή των πολώσεων έχει παρέλθει, εμφατικά μάλιστα τα τελευταία χρόνια: ξεπεράσαμε τις διαχωριστικές γραμμές και φροντίσαμε να μονιάσουμε το νησί. Είναι βέβαιο ότι μας ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα μας χωρίζουν!

  • Αναζητούμε -για την αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων μας και την ουσιωδέστερη χαρτογράφηση των αναγκών και των στόχων μας- μία ουσιαστική συμπόρευση, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με διαρκή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της διαφάνειας, της ειλικρίνειας και της αξιοπιστίας.
  • Εγγυόμαστε την ωφέλεια ενός κοινού ενωτικού ψηφοδελτίου με ανθρώπους πολιτικά ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας.
  • Επενδύουμε στο ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας που μπορούν να ελευθερωθούν αλλά και στην βεβαιότητα ότι η επόμενη αυτοδιοικητική θητεία μπορεί να αποτελέσει φωτεινό σημείο στη σύγχρονη ιστορία του νησιού.
  • Πιστεύουμε στο σημαντικό ρόλο της γυναίκας, που είναι αναγκαίος και υπερπολύτιμος για το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Φίλες και φίλοι, για άλλη μια φορά το διακύβευμα για το νησί μας είναι μεγάλο. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε διαμορφώνοντας το δήμο που μας αξίζει, έχοντας στο νου μας το χρέος μας ως πολίτες και ως κληροδότες στις επερχόμενες γενιές. Στους τωρινούς καιρούς ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι πολυσύνθετος, εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση των συνθηκών ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών τους. H Αντίπαρος απέκτησε δυναμικό στίγμα στον ψηφιακό χάρτη και δημοκρατική υπόσταση, έγινε Δήμος ανοικτός και προσβάσιμος στους πολίτες.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, με απόλυτο σεβασμό στους κατοίκους του νησιού και με τη δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά, βασισμένη στη σύμπνοια και τη συλλογικότητα, πήρα την απόφαση στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 να διεκδικήσω για τρίτη συνεχή θητεία την τιμητική και εξαιρετικά υπεύθυνη θέση του Δημάρχου Αντιπάρου.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους σας από πολύ παλιά. Ζητώ να στηρίξετε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές τον ενωτικό συνδυασμό. Συνεχίζουμε για την Αντίπαρο που αξίζουμε.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου
Αναστάσιος Δ. Φαρούπος

bluestarferries

goldenstarferries