Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, ήταν η Ανάφη, όπου στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και είχε την ευκαιρία να δει ξανά από κοντά τους κατοίκους του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Φόρτωμας, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο και συζήτησαν αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν το νησί, επικεντρώθηκαν στην περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών αλλά και στο μεγάλο έργο της κατασκευής του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης. Το σημείο κατασκευής του αεροδρομίου, επισκέφθηκε αμέσως μετά ο υπ. Βουλευτής και πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τους αρμόδιους στρατιωτικούς της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ, που έχει αναλάβει και επιβλέπει την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα προσδώσει τεράστια πολύπλευρα οφέλη στην Ανάφη.

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε ακόμα με τον Αντιδήμαρχο Τζώρτζη Ρούσσο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Ρούσσου και συνομίλησε με κατοίκους, επαγγελματίες αλιείς και επιχειρηματίες. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τόσο τα έργα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, επί Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και αυτά που έχουν προγραμματιστεί αλλά και διάφορα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν την τοπική κοινωνία, στην οποία σταθερά η Κυβέρνηση είναι παρούσα.

Στο τέλος του ταξιδιού του, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε:
«Τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η Ανάφη υπήρξε στο στρατηγικό σχεδιασμό για τις Κυκλάδες ως πρωταγωνίστρια, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.  Από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης εξασφαλίστηκαν 2,6 εκ ευρώ, μεταξύ των άλλων χρηματοδοτήσεων που εγκρίθηκαν για το νησί. Κι αυτό το αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία. Τόσο η Κυβέρνηση όσο και εγώ προσωπικά, σταθήκαμε δίπλα σε όλες τις ανάγκες των κατοίκων, σε αγαστή συνεργασία με τις αρχές του τόπου, μεριμνώντας με σεβασμό απέναντι σε κάθε πολίτη».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets