Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, καλεί τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού να εφαρμόζουν τον κανονισμό καθαριότητας και να κρατούν καθαρό και ευπρεπή τον χώρο μπροστά από το σπίτι ή την επιχείρησή τους.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Πάρου αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνδημότες, κάτοικοι, επιχειρηματίες, τα συνεργεία του Δήμου Πάρου και οι υπάλληλοι Καθαριότητας δίνουν καθημερινά τη μάχη για να κρατήσουν την Πάρο καθαρή για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας. Καθώς, βρισκόμαστε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου στο νησί μας, καλούμε όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων – να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Καθαριότητας – να κρατήσουν τον χώρο μπροστά από το σπίτι ή την επιχείρησή τους καθαρό και ευπρεπή – να μην εναποθέτουν τα απορρίμματά τους σε κεντρικά και μη σημεία του οικισμού.
Σας υπενθυμίζουμε ότι, όποιος πολίτης επιθυμεί τη συλλογή φυτικών «καθαρών» υπολειμμάτων (κλαδιών, κλπ), ηλεκτρικών ή και ηλεκτρονικών συσκευών και ογκωδών αντικειμένων όπως παλιά έπιπλα στρώματα, παρακαλείται όπως επικοινωνήσει με το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο τηλέφωνο 2284024059 ή στο email: apothiki@paros.gr. Ειδικά για τα απόβλητα από εκσκαφές, εκχερσώσεις και ισοπεδώσεις εκτάσεων, από κατασκευές και κατεδαφίσεις κτιρίων ή άλλων δομικών κατασκευών, τα υπολείμματα χώματος κλπ. (Α.Ε.Κ.Κ), απαγορεύεται η ανάμιξή τους με τα οικιακά απορρίμματα και η ανεξέλεγκτη διάθεσή τους.
Οι πολίτες για τη συλλογή τους θα πρέπει να απευθύνονται στις συμβεβλημένες μονάδες ανάκτησης ΑΕΚΚ, ήτοι 1) ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ, Καμίνια Νάουσας, Νάουσας, Τηλ: 2284053258, email: mwroyzf@hotmail.com και 2) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ, Άγιος Βλάσσης Αρχιλόχου, Τηλ: 2284042798, φαξ: 2284042430, email: g.xristoforos@yahoo.gr.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιώσουμε την εικόνα της Πάρου, να τη διατηρήσουμε καθαρή, όμορφη, φιλόξενη και ανθρώπινη!».