Την υποψηφιότητα του Γιάννη Πετρόπουλου στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοίνωσε η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Πετρόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας – αυτοκινητιστής, ενεργός πολίτης με συνδικαλιστική και κοινωνική δράση καθώς και εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, με καταγωγή από την Πάρο, όπου ζει και εργάζεται, αναφέρει στη δήλωσή του:
«Θεωρώ πως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αποτελούν την ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας. Έχω την βαθιά πίστη πως η Πάρος και η Αντίπαρος, όπου μεγαλώνουν και τα δικά μου παιδιά, οφείλουν να αναπτυχθούν με πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία αλλά και με ανάλογη βιωσιμότητα και με σεβασμό στο περιβάλλον, στον παραδοσιακό χαρακτήρα τους, με ποιότητα ζωής στους μόνιμους κάτοικούς τους. Με πυξίδα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συντάσσομαι στον κοινό αγώνα του Περιφερειάρχη μας κ. Χατζημάρκου για ένα καλύτερο αύριο για όλες τις γενιές και για όλα τα νησιά μας».

Το βιογραφικό του Γιάννη Πετρόπουλου

Ο Γιάννης Πετρόπουλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας – αυτοκινητιστής, ζει και εργάζεται στην Πάρο. Μετά τις σπουδές του ως ηλεκτρολόγος στην Αθήνα στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, επέστρεψε στο νησί της Πάρου, όπου εκτός από την επαγγελματική του δραστηριότητα, επέδειξε αθλητική και κοινωνική δράση.
Διετέλεσε γραμματέας και επί δύο θητείες πρόεδρος του Συλλόγου Ταξί Πάρου. Υπήρξε αθλητής στα ποδοσφαιρικά σωματεία του Νηρέα και του Αστέρα Μαρμάρων, καθώς και μέλος της διοίκησης τους Νηρέα και της Α.Ε. Πάρου.
Το 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και ανέλαβε τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Πάρου-Αντιπάρου. Βραβεύτηκε 2 φορές για την καλύτερη εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς στα νησιά μας σε διεθνείς περιβαλλοντικούς οργανισμούς.
Είναι παντρεμένος με την Υπαπαντή Χαμηλοθώρη και έχουν δυο παιδιά, τον Γιώργο 18 ετών και τον Πέτρο 16 ετών.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets