Για πρώτη φορά μετά το 2004, τα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα η Σαντορίνη, η Νάξος και η Πάρος συμπεριλαμβάνονται στη Λαμπαδηδρομία της Ιερής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θα υποδεχτούν στις 19 Απριλίου 2024.

Η Αφή και το ταξίδι της θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2024 από την Αρχαία Ολυμπία, θα διατρέξει την Ελλάδα για 11 ημέρες, συνδέοντας τα γεωγραφικά άκρα της χώρας, περνώντας από 41 Δήμους με 600 δρομείς για να προβάλλει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς μας χώρους, τους θησαυρούς της ιστορίας και του πολιτισμού μας, αλλά και για να αναδείξει εμβληματικά τοπία που συνθέτουν την ομορφιά της Ελλάδας.
Η Φλόγα θα παραδοθεί στην οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων Γαλλία το βράδυ της 26ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να φτάσει στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία, με προοπτική να ανάψει στον βωμό του Παρισιού στις όχθες του Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου, ημέρα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων!

«Η Ιερή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα διατρέξει την Ελλάδα, σε μία διαδρομή με τους δικούς της συμβολισμούς, καλύπτοντας το σύνολο της Επικράτειας, και με κύριο μέλημά της την ανάδειξη της μακραίωνης παράδοσης του τόπου μας. Σε αυτό το ταξίδι συμπόρευσης ιστορικών διαδρομών και ξακουστών πολιτισμών, δεν θα απουσιάσουν οι αγαπημένες Κυκλάδες, τόποι ευλογημένοι που ήκμασαν από αρχαιοτάτων ετών αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που οι Κυκλάδες θα είναι μέρος αυτής της γιορτής εκπέμποντας τα δικά τους μοναδικά μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπογράμμισε τη μοναδική παρακαταθήκη της Λαμπαδηδρομίας στη διάδοση των Αξιών της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας.

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets