Το «MNAE (Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ) – ΝΟΗΣΙΣ» είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό κράτος, ενώ συντονίζεται και εποπτεύεται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των τάξεων των ΕΠΑΛ κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς να ασχοληθούν με κάποιες δράσεις σε πραγματικές συνθήκες, σε όλα τα στάδια υλοποίησής τους (μελέτη, μέτρηση, ανάπτυξη).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να πειραματιστούν, να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν, να αναλύσουν, να αναπτύξουν, να εγκαταστήσουν, να κατασκευάσουν, ουσιαστικά να μάθουν μέσα από την πράξη, πέρα από τα όρια των προβλεπόμενων αναλυτικών προγραμμάτων των μαθημάτων τους.

Οι δράσεις των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Πάρου, φέτος, αφορούσαν τη σήμανση και το φωτισμό του προαύλιου χώρου του σχολείου τους με νέους τύπους λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (ηλιακά φωτιστικά, led, αυτοματισμοί ανίχνευσης κίνησης, αισθητήρων φωτός, κ.α.), την εκπαίδευσή τους σε εξειδικευμένες Α’ βοήθειες (δεξιότητες της «Εξειδικευμένης Υποστήριξης Ζωής ALS Advanced Life Support»), την αναβάθμιση των εργαστηρίων Πληροφορικής (εγκατάσταση νέων μνημών RAM, νέας τεχνολογίας δίσκων SSD, 3D εκτυπωτής, κ.α.)

Ο σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Πάρου σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων των παιδιών, την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 20:00, το απόγευμα.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης των εργαστηριακών χώρων του σχολείου μας, όπου καθηγητές των τομέων Διοίκησης και Οικονομίας, Δομικών Έργων, Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας θα ενημερώνουν για τα προγράμματα σπουδών και τις επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων του ΕΠΑ.Λ. Πάρου.