Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού περί επιστροφής της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΚΚΕ, Αναστάσης Γκίκας, μέσω ανακοίνωσής του αναφέρει τα εξής:

Σε πρόσφατη συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ, 8/4/2023) ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα επιστραφούν στο Δημόσιο («μετά τις εκλογές»…). Μίλησε δε με απαξία για τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού, κάνοντας λόγο για «ψέματα μετά μουσικής» (αναφερόμενος στη πρόσφατη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης).
Η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά (και) το νερό, δείχνει πόσο μακριά αλλά και πόσο διαμετρικά απέναντι στέκεται σε σχέση με τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις.
Η «ανάγκη» του πρωθυπουργού να προβεί σε δηλώσεις περί επιστροφής της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο δείχνει ότι οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις για το νερό πανελλαδικά (και στο νησί μας την Πάρο) δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από την κυβέρνηση, όσο και αν μιλά υποτιμητικά για αυτές. Ζυγίζουν το λαϊκό αίσθημα και ταυτόχρονα προσπαθούν να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» του κόσμου, που αγωνιά και αγωνίζεται για το αγαθό του νερού, για να μην πει το νερό νεράκι.
Η παραπομπή του πρωθυπουργού στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (λέγοντας ότι τότε ήταν που προχώρησε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ με την ένταξή τους στο υπερταμείο) δεν αποτελεί άλλοθι της υφιστάμενης αντιλαϊκής πολιτικής στο νερό. Καταδεικνύει βέβαια το πως, στην ουσία, ΟΛΟΙ τους ακολουθούν λίγο-πολύ την ίδια πολιτική. Το πως ο ένας συνεχίζει στα αποκαΐδια του άλλου, αξιοποιώντας τα αντιλαϊκά πεπραγμένα των προηγούμενων ως δικαιολογία και εφαλτήριο για να τα βαθύνει και να τα επεκτείνει περαιτέρω.
Κανένας εφησυχασμός. Η προστασία του νερού ως κοινωνικό αγαθό εναπόκειται σε εμάς, σε όλους μας.
Μόνο ο λαός σώζει το λαό.