Με άνετο πέρασμα (4-0) και από την έδρα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου, η Α.Ε. Πάρου σημείωσε την τρίτη φετινή νίκη της στον θεσμό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων και προκρίθηκε για πρώτη φόρα στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο -κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- με ωραίες συνεργασίες, αλλά και επιδεικνύοντας σοβαρότητα και σεβασμό προς τον αντίπαλο, η Παριανή ομάδα πέρασε στην τετράδα και περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της με κλήρωση που θα γίνει όταν ολοκληρωθεί. Ήδη μαζί με την Α.Ε.Π. έχει προκριθεί και η Ελλάς Σύρου, ενώ εκκρεμούν ακόμη δύο εισιτήρια για να ολοκληρωθεί το… παζλ των ημιτελικών.

Στο αγωνιστικό μέρος, με το… καλημέρα ήταν εμφανής η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, τις οποίες χωρίζει άλλωστε και μία κατηγορία. Με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου η Α.Ε. Πάρου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ενώ είχε ακόμη ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι. Πιο συγκεκριμένα, Στο 7’ σε φάουλ του Παπαδόπουλου από αριστερά, ο Βαθρακοκοίλης σούταρε στη κίνηση και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 8’ ο Βαθρακοκοίλης σε πέναλτι (που κέρδισε ο Καμπάσης) νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Στ. Ψαρρά. Τελικά το πρώτο γκολ ήρθε στο 9’ με ωραία κεφαλιά «ψαράκι» του Καμπάση, έπειτα από σέντρα του Παπαδόπουλου από αριστερά, ενώ στο 13’ ο Γαβαλάς και πάλι με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Βασιλόπουλου, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στη συνέχεια το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Π. να δημιουργούν πάρα πολλές ευκαιρίες. Σε μία από αυτές στο 34’ κερδήθηκε νέο πέναλτι (αυτή τη φορά σε ανατροπή του Βαθρακοκοίλη), το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Γιαννούλης «γράφοντας» το 3-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα της Πάρου ξεκίνησε με αλλαγές, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Αριανούτσος που επέστρεψε και έκανε ντεμπούτο για τη φετινή σεζόν. Αγωνιστικά ο ρυθμός έπεσε -συγκριτικά με το πρώτο μέρος- ωστόσο η Α.Ε.Π. ήλεγχε πλήρως το ματς και βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα για τέταρτη φορά στο 73’ με σκόρερ τον Κρίστι Λόκα, έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ «κεραυνό» έξω από την περιοχή.

Α.Μ.Σ. Φιλωτίου: (Σπαής), Στ. Ψαρράς, Βασιλάκης, Μουστάκης, Ε. Γρατσίας, Λεγάκης, Πενίκου, Χότζα (77’ λ.τ. Β.Π. Βενιεράκης), Λιαρμακόπουλος, Κ. Γρατσίας (51’ Πολυκρέτης), Κ. Ψαρράς, Παραράς.
Α.Ε. Πάρου: (Αλεξανδρής), Βασιλάρης (46’ Χαριστός), Γκ. Λόκα, Παπαδόπουλος (46’ Μουράι), Γαβαλάς, Καμπάσης, Παντελαίος (53’ Κρ. Λόκα), Ε. Κρητικός, Γιαννούλης, Στ. Κρητικός, Βαθρακοκοίλης (46’ Αριανούτσος), Βασιλόπουλος (53’ Εσάι).