Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αποτελούμενη από τους Κώστα Ροκονίδα, Θανάση Μαρινόπουλο, Μαρία Τριπολιτσιώτη-Τσουνάκη και Νίκο Τσιγώνια, συναντήθηκε την Τετάρτη (19/4) με συλλογικούς φορείς της Νάουσας, στην αίθουσα του Αγ. Αθανασίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που έχουν θέσει οι σύλλογοι με κοινή τους ανακοίνωση για την Νάουσα και όχι μόνο, όπως το υψηλό κόστος διαβίωσης, η γενικευμένη ανομία, η ανεξέλεγκτη δόμηση, η φέρουσα ικανότητα του τόπου, και άλλα πολλά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον ΑΜΕΣ «Νηρέας», το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, τον Σύλλογο Γυναικών Νάουσας, τον Σύνδεσμο Ναουσαίων, Φίλων του Πάρκου Πάρου και του Χορευτικού Ομίλου Νάουσας.

Έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και από μέρους της η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχουν κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και επισήμαναν ότι μια σειρά από τα προβλήματα που εντοπίζονται -όπως η ακρίβεια, η πολεοδομική νομοθεσία, οι υποδομές, κλπ- έχουν να κάνουν με τη πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Επίσης τόνισαν, από την άλλη πλευρά, ότι ο ρόλος μιας δημοτικής Αρχής που αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων, πρέπει να στηρίζεται στην οργανωμένη κοινωνική παρέμβαση, να πρωτοστατεί και να διεκδικεί τη λύση των προβλημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μια τέτοια δημοτική Αρχή προϋποθέτει αλλαγή πολιτικής, που να πιστεύει στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Προφανώς και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι μακριά από μια τέτοια αντίληψη, έχοντας οδηγήσει σε αδιέξοδο ακόμα και την επίλυση απλών ζητημάτων. Οι προθέσεις απλά για μια “καλύτερη” δημοτική Αρχή, για μια καλύτερη διαχείριση, όσο αγνές και να είναι, δεν επαρκούν. Αρκετά χρόνια έχασε το νησί μας, ας μην χάσει και τα επόμενα…».