Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, με ανακοίνωσή της, εκφράζει για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική αντίθεσή της στην κυβερνητική προσπάθεια της πλήρους ιδιωτικοποίησης νερού, λυμάτων και αποβλήτων. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχετικό νόμο που προβλέπει τη διεύρυνση της αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας με τη διαχείριση και του νερού, των λυμάτων και των αστικών αποβλήτων.
Είναι πρόκληση να νομοθετείται σήμερα η περαιτέρω απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση και του νερού, όταν τα αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθέρωσης των αγορών» σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, είναι γνωστά. Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις έφεραν την ενεργειακή φτώχεια και την τεράστια ακρίβεια και οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς.
Τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες θα πουν το νερό νεράκι σε όφελος της κερδοφορίας επιχειρηματικών συμφερόντων που εδώ και χρόνια ενδιαφέρονται να εμπλακούν.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα. Δεν μπορεί να υποτάσσεται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να καταργηθεί.
Διεκδικούμε:
– Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό.
– Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.
– Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.
– Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

bluestarferries

goldenstarferries