Newsroom
Εντός Μαΐου προγραμματίζεται να καταβληθούν συνολικά 297,051 εκατ. ευρώ σε αγρότες, στο πλαίσιο των αγροτικών ενισχύσεων, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μετά τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, που σημειώθηκαν, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαργαρίτης Σχοινάς υποστήριξε πως το πάρτι των επιτήδειων στον οργανισμό τελείωσε.
Οι πρώτες πληρωμές εντός Μάη αφορούν δικαιούχους οικολογικών σχημάτων και είναι ύψους περίπου 295,551 εκατ. ευρώ ενώ 1,5 εκατ. ευρώ αφορούν περίπου 1.000 εκκρεμότητες του 2018.
Για τον Ιούνιο 2026, κατά τον κ. Πιτσιλή, προγραμματίζονται πληρωμές 509,5 εκατ. ευρώ σε 477.890 δικαιούχους, ενώ για το β΄εξάμηνο του έτους ως τον Οκτώβριο 119,8 εκ. ευρώ σε 738.298 δικαιούχους.
Άλλα 491 εκ. ευρώ αναμένεται να κατανεμηθούν τον Νοέμβριο 2026 σε 508.038 δικαιούχους.
Άλλες πληρωμές προγραμματίζονται να γίνουν τον Δεκέμβριο 2026, ύψους 555 εκ. ευρώ σε 1.156.000 δικαιούχους.
Το πρώτο τετράμηνο του έτους, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως έχουν ήδη καταβληθεί 258,7 εκατ. ευρώ σε 165.704 δικαιούχους.
Από σήμερα ανοίγουν για μία εβδομάδα:
Η πλατφόρμα της ΕΑΕ 2025 για: λάθη και διορθώσεις στο monitoring με επισύναψη δικαιολογητικών, η εφαρμογή AgriSnap για αποστολή νέων φωτογραφιών.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να ξεκινήσει να λειτουργεί εφαρμογή με θέμα: «Καταχώρηση Ποσοτήτων για τα Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων» στο paradoseis.aade.gr
Για τις ενισχύσεις de minimis για μηδική: η πλατφόρμα ανοίγει έως τα τέλη Μάη ενώ πληρωμές αναμένονται το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Η νέα αίτηση ΟΣΔΕ, αναμένεται να τρέξει έως τα μέσα Ιουνίου. Το myDATA 2.0 – Taxonomy μέσα στο 2026 θ΄ αφορά: γάλα, κρέας, μέλι, ελαιόλαδο και πατάτες ενώ εισάγονται νέες τεχνολογίες monitoring και παρακολούθησης ζώων.



















