Μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΕΞΠΑ και τις καταστροφικές συνέπειές της, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χτες “χάθηκε” στη φωτιά παρά τις όποιες προσπάθειες το εργοστάσιο της ΕΞΠΑ. Με την συνεταιριστική προσπάθεια την δεκαετία του ‘80, ξυλουργοί του νησιού μας δημιούργησαν την πρώτη, εκτός ΕΑΣ, μεταποιητική βιοτεχνία εισάγοντας στην επεξεργασία του ξύλου νέες τεχνολογίες και τεχνογνωσία με δυνατότητες εξαγωγής σε άλλα νησιά και στην Στερεά Ελλάδα. Παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε διαχρονικά, συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη και την ποιότητα του ξύλινου κουφώματος. Όταν ζητήθηκε η χορηγία της σε μια σειρά δημοτικά και δημόσια έργα, η ΕΞΠΑ ήταν παρούσα.
Σήμερα 40 εργαζόμενοι είναι άνεργοι με ότι αυτό σημαίνει για αυτούς και τις οικογένειες τους. Με υποχρεώσεις σε πελάτες και προμηθευτές να είναι σε εκκρεμότητα.
Η παριανή κοινωνία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα τους και να πιέσει κράτος, περιφέρεια και δήμο να ανταποκριθούν άμεσα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία“, για να μπορέσουν να σταθούν οι εργαζόμενοι όρθιοι πάνω στα αποκαΐδια και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets