Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την έναρξη εργασιών στο Ζευλάκι για το νέο κλειστό γυμναστήριο, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου εξέδωσε ανακοίνωση, με τίτλο: «Μέχρι εδώ η κοροϊδία!», αναφέροντας τα εξής:

Πηχυαίοι τίτλοι σε τοπικά και κυκλαδίτικα μέσα ενημέρωσης μας πληροφορούν ότι «Επιτέλους το Κλειστό Γυμναστήριο στην Παροικία γίνεται πραγματικότητα». Εδώ τελειώνουν τα ψέματα! Ας πάμε στις αλήθειες.
1. Μετά κόπων και βασάνων και την εμπλοκή πολλών ανθρώπων και για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε την μελέτη, την οικοδομική άδεια και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
2. Το μοναδικό ποσό που υπάρχει για την χρηματοδότηση του έργου είναι 400.000 € ποσό που είχε μεταφερθεί από την ΚΔΕΠΑΠ στον Δήμο. Η χρηματοδότηση των 600.000 € που υπήρχε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» μεταφέρθηκε στο «Τρίτσης» από το οποίο πληρώνονται μόνο συμβασιοποιημένα έργα πλέον και επομένως χάθηκε. Το δε 1.000.000 € που υποσχέθηκε ο τότε Υπουργός Σ. Πέτσας, έμεινε υπόσχεση! Άρα τα μόνα χρήματα που υπάρχουν είναι τα 400.000 € για ένα έργο με προϋπολογισμό 3.138.817,28 €.
3. Σήμερα αυτό που εκτελείται ως έργο, είναι ο καθαρισμός της επί χρόνια παράνομης χωματερής στο Ζευλάκι και της εκσκαφής των θεμελίων του Κλειστού για ένα έργο που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί με ότι αυτό σημαίνει (κατακρήμνιση πρανών στη θεμελίωση, λιμνάζοντα ύδατα).
4. Τα βαριά σύμμικτα απορρίμματα εκατοντάδων τόνων μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ και τοποθετούνται στο ήδη εξαντλημένο κύτταρο και όχι σε κάποιο μέρος ώστε μελλοντικά να γίνει διαχωρισμός. Ψιλά γράμματα για τον Μ. Κωβαίο η επιβάρυνση που επιφέρει στις λειτουργικές δαπάνες του ΧΥΤΑ, το αδιέξοδο στο κύτταρο και οι επικίνδυνες καταστάσεις για το προσωπικό των απορριμματοφόρων και τα οχήματα.
Είναι απαράδεκτο στο όνομα της προεκλογικής σκοπιμότητας να εμπαίζει ο Δήμαρχος την νεολαία του νησιού μας και να καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες, ενώ εδώ και πολλά χρόνια ήταν τα «ζώα μου αργά».
Να γίνει καθαρό. Για να κατασκευαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο πρέπει  να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 2.500.000 € που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Τα υπόλοιπα είναι η εικονική πραγματικότητα του Μ. Κωβαίου.

bluestarferries

goldenstarferries