Με κοινή ανακοίνωση – πρόσκληση, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχος» και την Κίνηση Πολιτών Πάρου, καλούνται όλοι να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται για την Κυριακή (4/2) στην περιοχή της Βαγιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην περιοχή της Βαγιάς, στον Κάμπο της Πάρου, εξελίσσονται εδώ και καιρό εργασίες δόμησης ενός τοιχίου επάνω στην ακτογραμμή και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από το κύμα. Από την Τετάρτη 3.1.2024 ενημερώσαμε εγγράφως τη Πολεοδομία Πάρου, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Σύρο ότι εκτελούνταν εντατικές εργασίες επέκτασης του τοιχίου. Η Πολεοδομία και η Αστυνομία αντέδρασαν άμεσα και η Πολεοδομία βεβαίωσε την παρανομία και διέταξε διακοπή εργασιών. Παρ’ όλα αυτά οι εργασίες συνεχίστηκαν και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων.
Ο Δήμαρχος Πάρου επίσης πήρε θέση για το θέμα, απευθύνοντας επιστολές προς την Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία Σύρου και ζητώντας την επιβολή της νομιμότητας.
Εμείς αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι για τη διεκδίκηση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων μας ως πολιτών στις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας, οργανώνουμε εξόρμηση στο επίμαχο σημείο στη Βαγιά για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας προς όλους και όλα όσα συμβάλλουν στην διαιώνιση της καταστροφικής αυθαιρεσίας στο νησί μας. Αυτή τη φορά στη διαμαρτυρία μας συμμετέχει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου μετά από σχετική του απόφαση.
Υπερασπιζόμαστε τις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας, υπερασπιζόμαστε το νησί μας. Θα βρεθούμε στη Βαγιά την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι».

Ως σημεία προσυνάντησης, για να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο, ορίζονται τα εξής:
– Παροικιά (περιφερειακός, πάρκινγκ απέναντι από το Γυμνάσιο, ώρα 11:30).
– Αλυκή (περίπτερο στον Άγιο Νικόλαο, ώρα 11:30).
– Νάουσα (πολυϊατρείο Διάγνωση, ώρα 11:15).

bluestarferries

goldenstarferries