Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου θέτει ερωτήματα προς τον δήμαρχο Πάρου και τον πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού λόγω της καθυστέρησης πληρωμών στους προμηθευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Καλούμε τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο καθώς και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Χ. Μαλινδρέτο να απαντήσουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς, τι προβλέπεται να κάνουν με τα σχολεία του νησιού, που δεν μπορούν να προμηθευτούν αναλώσιμα υλικά καθώς και είδη καθαριότητας, όπως και να γίνουν απαραίτητες επισκευές, μιας και οι προμηθευτές των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι απλήρωτοι από τον Δήμο από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ με αποτέλεσμα να μην δίνουν άλλη πίστωση -και με το δίκιο τους- σε ό,τι χρειάζονται τα σχολεία. Να μας απαντήσουν για τα σχολεία -εκτός των Δημοτικών- που χρειάζονται ακόμη να εφοδιαστούν με πετρέλαιο από πού θα το προμηθευτούν;
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του «ισχυρού δήμου» της δημοτικής αρχής Κωβαίου, είναι ότι για απαραίτητη επισκευή ζημιάς πρόσφατα στο 3ο Νηπιαγωγείο χρειάστηκε να βάλει γονιός «το χέρι στη τσέπη» για την αποκατάστασή της.
Ας βγουν επίσημα να μας απαντήσουν τι θα κάνει η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού και να αφήσουν το παραμύθι πια των προβλημάτων της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, που σε τελευταία ανάλυση δικό τους «κατόρθωμα» είναι κι αυτό!
Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να διεκδικήσουν απαντήσεις και τα κεκτημένα δικαιώματα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο νησί μας.

bluestarferries

goldenstarferries