Ενημερωτικό δελτίο Τύπου για την συνάντηση του επικεφαλής Κώστα Ροκονίδα με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του ΣΕΟΤΑΠΑ εξέδωσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, αναφέροντας τα εξής:

«Την Τρίτη 5/3, μετά από αίτημα μας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου Κώστας Ροκονίδας συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πάρου-Αντιπάρου. Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και ανταλλαγής απόψεων γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Δήμου μας. Μεταξύ των άλλων:
-> Συζητήθηκε το κύριο ζήτημα είναι η υποστελέχωση του Δήμου, που δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες και τα επιπλέον προβλήματα που έχουν ανακύψει από την κατάργηση του ΚΠΠΑ και της ΚΔΕΠΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το οργανόγραμμα του Δήμου προβλέπει 251 εργαζόμενους και αυτή την στιγμή υπηρετούν 122 μόνιμοι και 21 συμβασιούχοι! Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι ένα κύριο αίτημα που συμφωνούμε, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τονίσαμε ότι για μας η ανάδειξη του ζητήματος της υποστελέχωσης όπως και της υποχρηματοδότησης θα έπρεπε να είναι κύρια ζητήματα διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς και αυτή η δημοτική Αρχή όπως και η προηγούμενη φτάνουν στον εντοπισμό του προβλήματος χωρίς να υπάρχει η διάθεση της διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία αυτών που μας ανήκουν.
-> Η απόδοση των κινήτρων προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που στερούνται στέγης στο νησί μας βάση κριτηρίων είναι επίσης ένα θέμα που πρέπει να προχωρήσει και θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης του συγκεκριμένου κωδικού πράγμα που θα το φέρουμε στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Ζητήσαμε από το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Δήμο να μας ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό και εμείς όπως και στο παρελθόν θα είμαστε δίπλα τους στην διεκδίκηση της υλοποίησης των αιτημάτων τους».

deya-parou

criosparos

bluestarferries

goldenstarferries

jmconstructions

seajets